De coach

Ik ben Jacoline Straver, 54 jaar en moeder van drie dochters van 19, 22 en 25 jaar. In mijn vrije tijd houd ik van lezen, tennissen, basketbal en veel voetbal kijken.

Op mijn 24ste ben ik afgestudeerd als Bedrijfskundige aan de VU in Amsterdam. Na een aantal jaren in de ICT, ben ik na de geboorte van mijn oudste een tijd gestopt met werken.

Door het zien opgroeien van mijn kinderen en ook door het vrijwilligerswerk wat ik doe en gedaan heb op basis- en/of middelbare school maak ik van dichtbij mee voor welke uitdagingen onze kinderen komen te staan in deze tijd. Dat was voor mij de motivatie om mij verder te verdiepen in de mogelijkheden om kinderen en jongeren te helpen en ben ik o.a. een opleiding tot jongerencoach gaan doen. In 2016 ben ik met veel plezier gestart met mijn eigen praktijk. Inmiddels heb ik al veel jongeren kunnen helpen.

Jacoline is heel rustig, kan goed luisteren en vraagt goed door. Ik had hierdoor het gevoel dat ik alles bij haar kwijt kon.

Jip's ervaring met Jacoline22 jaar | Ontdek-mezelf-traject

Waarom Spark Coaching?

Als moeder van drie opgroeiende tieners viel mij op dat er tegenwoordig veel van kinderen wordt verwacht. De overgangsnormen worden steeds strenger en bij de examens moeten ze voor alle vakken gemiddeld een voldoende scoren.

Kinderen krijgen in die race naar goede resultaten niet altijd de gelegenheid meer hun talenten te ontdekken en dicht bij zichzelf te blijven.

Dat maakt ze onzeker, gestrest en soms krijgen ze zelfs het gevoel minderwaardig te zijn, omdat ze het idee hebben dat ze niet kunnen voldoen aan al die verwachtingen.

Mijn missie als jongerencoach is om jongeren te helpen in de zoektocht naar zichzelf. Natuurlijk kun je niet los van het schoolsysteem, maar als je ontdekt wat je graag wilt en waar je blij van wordt, zul je school gemotiveerder en met meer zelfvertrouwen doorlopen. Dat zelfinzicht, met ondersteuning van de verschillende cursussen van Spark Coaching, geeft rust en zelfvertrouwen. Ook wordt de keuze voor een vervolgopleiding makkelijker.

Ouders kunnen en willen hun kind uiteraard een heel eind op weg helpen met dit soort processen en de meeste ouders zijn absoluut van goede wil. Maar juist voor tieners is het soms fijn met iemand te kunnen praten die iets verder van ‘thuis’ af staat.

Dan ben je bij Spark Coaching aan het juiste adres!

Spark Coaching heeft de volgende werkwijze:

  1. Vrijblijvende intakegesprek
    In een vrijblijvend gesprek bespreken wij jouw persoonlijke uitdagingen en leerdoelen. Aan de hand hiervan bepalen wij welk traject het beste bij jou past.
  1. Aan de slag
    Na de intake gaan we aan de slag met het besproken traject.

Studiekeuze

Met behulp van speltechnieken brengen we in kaart wat je inspireert en motiveert en wat je kwaliteiten of je belemmeringen zijn.

Advies nodig?

Studievaardigheden

Met de cursussen die Spark Coaching biedt kun je op een meer relaxte manier je school- en/of studietijd doorkomen.

Hoe we dat doen?

Ontwikkeling

Spark Coaching kan helpen op een andere manier naar jezelf te kijken, met een nieuwe, frisse blik.

Anders naar jezelf kijken?

Over Spark Coaching

In 2016 ben ik begonnen met Spark Coaching met het doel kinderen en jongeren te helpen om hun schooltijd goed door te komen en beter voorbereid te zijn op de keuzes waarvoor zij in deze periode staan.

  • Kinderen in groep 8 help ik bij het leren van het plannen van huiswerk en het voorbereiden op de stap naar het middelbaar onderwijs.
  • Jongeren in het voortgezet onderwijs help ik bij hun profiel- en studiekeuze. Ik leer jongeren bovendien hoe zij hun huiswerk goed kunnen plannen, zodat zij makkelijker en met meer zelfvertrouwen hun schooltijd doorlopen.

Gecertificeerd trainster
De opleiding Jongerencoach bij het Sonnevelt Instituut heb ik in april 2016 met succes afgerond. Ik ben gecertificeerd trainster van de volgende methodes: